Kampaajana muotinäytöksessä


Ah, tää oli hauska keikka! Kun Ihana Dessinerin Mirva soitti mulle ja kysyi, että kiinnostaisko näytöskeikka Lahti Design Week:n yhteydessä, niin en miettinyt hetkeäkään. Olipa superkivaa käydä vuosien jälkeen virittelemässä taitoja ja luomassa jotain uutta jännää. Mun historiani kampaajanahan sisältää kaikenlaista hommaa, josta yksi on se, että olen työskennellyt eräälle brändille kampaajana ja meikkaajana, ja siihen hommaan kuului myös erikokoisten muotinäytösten toteuttaminen.


Näytöspäivänähän kaikki on vaan kauheen kiireistä ja aikataulu on tiukka, eikä se asia ollut muuttunut tässä kymmenessä vuodessa mihinkään :D Malleja oli 15, aikaa kaksi tuntia. Kun klo 9 piti aloittaa, eikä ainoatakaan mallia ollut näköpiirissä, niin pakko sanoa että alko vähän jännittämään.. No, ei muuta kun työmoodi vahvasti päälle, mallin etsintään ja homma käyntiin. Mulla oli onneksi assari paikalla, mutta koska homma vaati aikamoista nopeutta ja kokemusta, niin paljon sain tehdä itse. Lopulta kuitenkin tasan klo 11 kun kenraaliharkat alkoivat, oli jokainen malli valmiina.


Mulla oli mukana matkassa Maria Nilan muotoilutuotteet. Nila on mulle jo muutaman vuoden ajalta tuttu, joten homma hoitui näppärästi. Pakko muuten sanoa, että Nilan Styling Spray on yksi parhaista hiuskiinteistä, joita olen kokeillut! Ja se tuoksuu taivaalliselta!! Lähtökohtaisesti pohjalle lämpösuojaava muotoilutuote, sitten rautakäsittely (joko muotoilurauta tai kreppi) ja lopuksi Dry Shampoolla tai Salty Mistillä tekstuuria, jonka jälkeen kampauksen muotoilu ja kiinnittäminen. Aika simppeliä.


Mä valitsin kampausten teemaksi ponnarit. Ponnarikampaukset on helppoja, nopeita ja ne saa lähes jokaiseen pituuteen ja paksuuteen tehtyä. Ponnareista tulee mielettömän monipuolisia kampauksia, ja usein teenkin kaikenlaisiin juhlakampauksiin ponnaripohjan! Alla olevasta kuvasta näet muutaman esimerkin, millaisia nopeita kampauksia ponnareilla saa tehtyä. Ihanien mallien glitterit on muuten tehnyt lahjakas taiteilija Sari Karhu. Glitterikasvomaalaukset on ihana idea vaikkapa juhliin! Kasvomaalauksiin pääset tustustumaan TÄSTÄ linkistä!


Hauskaa siis oli! En mä enää jaksaisi työkseni tehdä, mutta toisinaan kuitenkin on kiva kokeilla :D