hiusten vaalennuskäsittelyt kampaajalla


Hiusten vaalentaminen


Hiusten vaalentaminen ei olekaan ihan yksinkertainen juttu, sen varmasti jokainen ymmärtää, joka genreä vähääkään seuraa. Isot projektit saattavat vaatia useita kampaamokäyntejä ja yhden käynnin kesto voi vaihdella 2,5 tunnista ylöspäin. Myös hiusten lähtökohta vaikuttaa.. kuinka tumma oma väri on... millaisia värjäyksiä (ja kuinka paljon) hiuksissa on jo entuudestaan... missä kunnossa hius on kun projektia aloitetaan ja tärkein: Mikä on haluttu lopputulos!


Ensimmäisenä tottakai otetaan käsittelyyn määränpää, eli mihin toivomme päätyvämme vaalennusprosessin aikana. Sen jälkeen kampaaja analysoi kaikkia edellämainittuja asioita, sekä tottakai käytettävissä olevaa aikaa ja mahdollista budjettia. Näitä asioita arvioidessa syntyy suunnitelma siitä, miten vaalennusprosessiin lähdetään.


Vaalennuksessa tärkeää on se, että kampaaja tietää mitä tekee. Tekniikat ovat hallussa ja niitä osataan soveltaa oikein. Tekniikoiden lisäksi tärkeää on ymmärtää hiusten vaalentamisen kemia. Syy ja seuraus -suhde on oltava hallussa, ja mahdolliset ennalta-arvaamattomat ongelmat on pystyttävä ratkomaan.

Pitkät hiukset laskeutuvat olkapäiden yli odottaen kampaajan käsittelyä
Pitkät vaaleat hiukset kampaamokäynnin jälkeen

Vaalennusprosessi


Ylläolevat kuvat syntyivät, kun Minna tuli penkkiini kuvan kanssa, jossa oli upeat viileän vaaleat hiukset. Minna koki, että omat hiukset olivat keltaiset ja tunkkaiset. Yllä näet kuvan ennen vaalennusprosessia. Meillä oli sattumoisin hyvin aikaa käytettävissä, joten päätin, että tehdään kerralla kunnolla. Asiakkaan hiukset ovat todella paksut ja niitä on paljon.. Voitte siis arvata, että prosessiin kului aikaa. Tein vaalennuksen käyttäen kolmea eri vaalennustekniikkaa (balayage folion sisällä, babylights ja air touch) . Vaalennuksen jälkeen hiukset sävytettiin tasaisen väriseksi, ja lopuksi viimeisteltiin K18 -hoidolla. Mä käytän vaalennuksessa lähes aina sävytteen päällä, sillä usein hius jää muuten valkaistun näköiseksi. Sävyt eivät ole tasaiset ja lopputulos näyttää keskeneräiseltä. Sävy tuo lisäksi hiukseen kiiltoa. Vaalennuksen jälkeen usein hius on kiilloton ja helposti takkuuntuva. Sävyttäminen tasoittaa näitä ongelmia välittömästi ja tottakai asianmukainen hoitaminen niin kampaamokäynnin yhteydessä, kuin kotona vaalennuksen jälkeenkin!

Nainen katselee ulos ikkunasta ja hänen vaaleat hiuksensa ovat kauniisti kiharrettuna
Vaaleat hiukset heti kampaamokäynnin jälkeen.

Mitä maksaa?


Kun tehdään isoja muutoksia hiuksiin, on syytä varautua siihen, että muutoksesta joutuu maksamaan normaalia kampaamokäyntiä enemmän. Tähän prosessiin meni 4,5 tuntia aikaa ja se sisälsi K18 -hoidon. Työn arvo on 279€ tämän pituiselle ja paksuiselle hiukselle. Hinnoittelu perustuu aina käytettyyn aikaan, sekä ainekuluihin. Prosessia voidaan myös jakaa useammalla käyntikerralle (niin usein tehdäänkin), jolloin yhden kerran hinta tulee edullisemmaksi, mutta käyntikertoja tulee useita. Tällä kertaa pääsimme maaliin ensimmäisellä kerralla, joten asiakkaan jatko hiusten kanssa tulee olemaan suhteellisen helppo. Tulevaisuudessa latvaa ja pituuksia ei enää tarvitse vaalentaa, vaan riittää, että tyveen laitetaan vaaleita raitoja häivyttämään tyvikasvua.


Alla näet kuvasarjan vaalennuksesta, jossa asiakkaalle tehtiin normaalin kampaamokäynnin puitteissa (2,5h) raidat ja sävytys. Eli lyhyemmässäkin ajassa voidaan saada uskomattomia muutoksia aikaiseksi, JOS lähtökohta antaa sille edellytyksen.


Hiukset on värjätty muutekseen käyttämällä kotimaisen SIM Finlandin tuotteita. Viimeistelyt on tehty niin ihanilla Living Proof - hoito- ja muotoilutuotteilla. Skrollaa blogin loppuun ja näet mun suosikkituotteet pitkien hiusten siloittamiseen!

Kampajalla käynti kannattaa


Laadukkaasti tehty vaalennus pidentää kampaamokäyntejäsi. Kauniisti tyveen sulautuvat raidat kasvavat pehmeästi, eikä tiukkoja tyvikasvuja synny. Vaalennusta harkitessa muista siis valita kampaaja, joka on erikoistunut vaalennusten tekemiseen ja hallitsee niin tekniikat kuin kemiankin! BD Roomissa voit valita kenet tahansa meistä kampaajista, olemme kaikki kokeneita hiustaikureita! Tämän blogin kaikki työt ovat minun käsialaani.

Jos sua alkoi kiinnostella hiusten vaalentaminen tai mikä tahansa muutos, laittele mulle rohkeasti vain viestiä, niin mietitään mitä voisimme asialle tehdä! Helpoiten saat muhun yhteyden alla olevan lomakkeen kautta. Kerro lyhyesti sun hiuspulmastasi ja autan sen minkä pystyn!Mun suosikkituotteet pitkien hiusten viimeistelyyn: Living Proof Perfecting Spray & Weightless Spray!